Tájékoztató

A TOEIC teszt a nemzetközi szinten elismert TOEFL teszt megfelelője a munkahelyek mindennapi angoltudásának mérésében. A TOEIC angol nyelvi tesztet a multinacionális vállalatok igényeinek kielégítése céljából fejlesztették ki. A vizsga az angol nyelv tudásának mértékét minden szinten méri, a kezdőtől a legmagasabbig. Hasznos mindazok számára, akiknek hivatali tevékenysége keretében – az egyszerűbb ügyintézéstől a nemzetközi tárgyalások szintjéig – angolul kell kifejeznie magát.

A vizsga nemzetközi szinten elfogadott nyelvvizsga. “Passzív” képességeket mér (hallásértés, olvasásértés), de közvetve bizonyítottan méri az aktív készségeket is (beszédképesség, írás).

Írásbeli vizsgafeladatok

A teszt két óra időtartamú, a szükséges ügyintézéssel együtt három órát vesz igénybe. A vizsga papír alapú, ceruzával kitöltendő – 200 feleletválasztós kérdést tartalmaz. Két – időben szétválasztott – részből áll:

Hallás utáni szövegértés

(100 kérdést tartalmazó feleletválasztós teszt – 45 perc)

  • Kép (20 kérdés)
  • Kérdés – válasz (30 kérdés)
  • Rövid párbeszéd (30 kérdés)
  • Rövid beszéd (20 kérdés)

Olvasott szövegértés

(100 kérdést tartalmazó feleletválasztós teszt – 75 perc)

  • Befejezetlen mondat (40 kérdés)
  • Hibafelismerés (40 kérdés)
  • Olvasásértés (20 kérdés)

Értékelés

Nincs sikertelen vizsga, az összesített pontozás 10 és 990 pont között lehetséges. A nemzetközileg érvényes bizonyítványt a vizsgázó 5 munkanapon belül kapja meg, a teljesítmény színvonalát értékelő táblázattal együtt.

Az előnye

A nyelvvizsga tetszés szerinti időpontban bármikor letehető, csupán egy előzetes bejelentkezés szükséges hozzá a kívánt időpontra.

Vizsgaidőpontok

A nyelvvizsga tetszés szerinti időpontban bármikor letehető, csupán egy előzetes bejelentkezés szükséges hozzá a kívánt időpontra.